Lydmaskering


Hva er lydmaskering?

Lydmaskering er en prosess der man tilfører en svak, nesten umerkbar bakgrunnslyd for å beskytte konfidensialitet (auditivt personvern) og redusere distraksjoner ved å redusere tydeligheten i samtaler, og på denne måten lage det akustiske miljøet mer komfortabelt.

Video om lydmaskeringHvorfor trenger du lydmaskering?

Åpne kontorløsninger er nå det normale. De fleste arbeidsplasser i dag er åpne, med mindre, ofte delte arbeidsstasjoner. Det blir brukt mindre resurser på lyddempende materiale, som for eksempel delevegger og glassvegger, og dette skaper utfordringer på det miljømessige plan, når det gjelder produktivitet, trivsel og konfidensialitet.


Hvorfor bør du som arbeidsgiver bry deg?


  1. Fordi lyddistraksjoner irriterer. Bruker dine ansatte hodetelefoner for å beskytte seg mot lyd?
  2. Konstante avbrytelser gjør de ansatte mindre produktive og dette koster deg penger.
  3. Sensitive data blir kommunisert og overhørt, og du er juridisk forpliktet til å beskytte disse.

I mange offentlige kontorer er ledelsen forpliktet i henhold til love til å ta vare på den enkelte klients konfidensialitet.


Hvor blir lydmaskering brukt?

Lydmaskering brukes overalt der det foregår private samtaler som krever konfidensialitet, og i ethvert arbeidsområde som kan dra fordel av å redusere distraksjoner og forbedre produktiviteten. De mest typiske installasjonene er i åpne kontorlandskap, private og offentlige kontorer.


Åpne kontorlandskap

Åpne landskap

Åpne kontorlandskap er enten for stille – slik at man kan ”høre en nål falle”, og når den gjør det, brytes konsentrasjonen. Eller de kan være støyete med medarbeideres telefonsamtaler med kunder som det største distraksjonsmomentet. Installering av Qt-Quiet – et teknologibasert lydmaskeringssystem - er det første og mest kostnadseffektive skrittet du kan ta for å redusere samtalestøy, opprettholde konfidensialitet og skape et miljø med færre distraksjoner. Lyddempende takplater og høyere delevegger kan videre redusere lydnivået, men koster ofte mer og er mindre effektive alene.


Private kontorer

Private kontorer, f.eks. legekontorer

Private kontorer og andre avdelte områder ser ut til å gi samtalebeskyttelse, men gjør det ofte ikke. Ofte består veggene av tynt materiale og går gjerne bare opp til takplatene. Ofte blir disse avgjørelsene tatt for å spare penger når man restrukturerer kontorområdet. Ved å installere et QT-Quiet system i et privat kontorområde kan du sørge for at private samtaler ikke kan oppfattes av andre enn deg selv.


Offentlige kontorer

Offentlige kontorer

Resepsjoner, apoteker, legekontorer, venterom, banker og offentlige ganger i nærheten av private kontorer er alle gode kandidater for lydmaskering. Uten lydmaskering kan private samtaler høres av alle. Ved å installere QT-Quiet teknologibaserte lydmaskering kan private samtaler ikke oppfattes av utenforstående, og dette sikrer konfidensialitet. Dette er den mest kostnadseffektive måten å beskytte klienter på og samtidig overholde retningslinjene gitt av det offentlige.Lydmaskering er en kritisk komponent i akustisk design.

Når man designer et miljø akustisk, vurderer arkitekter flere virkemidler for å redusere støy og beskytte private samtaler. Elementer som brukes absorberer, blokkerer, eller dekker over lyd. Akustiske veggplater, tepper og lydisolerte takplater absorberer lyd. Solide barrierer som delevegger og glassvegger blokkerer også lyd. Lydmaskering dekker over lyd og er det aller rimeligste alternativet.Hva får et Lydmaskeringssystem til å høres bra ut?

Lydmaskeringssystemer ble skapt for å forbedre privatlivet i kontorfellesskap. De gjør dette ved å heve nivået av bakgrunnslyd for å dekke over konversasjonene i naboområdene. Det er ingen magi i dette. Hvilken som helst kontinuerlig lyd vil dekke over samtaler. Trikset er å bruke en lyd som er effektiv og som blender inn. En maskeringslyd bør være behagelig og lett ignorerbar. Den må ikke være irriterende. De siste tre tiår har ingeniørene i Cambridge Sound Management funnet ut hvilke karakteristika en fin og effektiv bakgrunnslyd har – og så har de utviklet denne bakgrunnslyden.


For å høres bra ut må et lydmaskeringssystem:


  1. Ha en jevn lyd uten svingninger i volumet. Bakgrunnssuset må ikke høres annerledes ut når du snur hodet i forskjellige retninger.
  2. Må ha minimale variasjoner når du går gjennom lokalet.
  3. Må høres som lyden av luft som beveger seg. Jo mer lydmaskeringsanlegget høres ut som et friskluftanlegg, jo mindre vil det merkes.
  4. Må ha de riktige frekvensene i lyd, med fin balanse mellom disse.

Når vi oppnår disse målene får vi et lydmaskeringssystem som effektivt reduserer lyden av nærliggende samtaler med minst mulig bakgrunns-sus som i seg selv ikke er enerverende.Fordelene med QtPro lydmaskeringssystem:

Link til vår spesialside for lydmaskering og auditivt personvern.


Hvilke produkter trenger du i forhold til størrelsen på det området som skal beskyttes?

Åpne kategoriene ved å klikke på dem. Lukk en kategori ved å klikke på en annen.

QT 100 - Lydmaskering for områder under 1,115 kvm

Lydmaskering - QT 100Qt® 100 er ideell for en enkelt sone opptil 1,115 kvm. Den kontrolleres lett fra et frontpanel eller en Bluetooth tilknyttet en iOS enhet, noe som gjør det enkelt og raskt å justere volumet making volumet. Les mer hos leverandøren.

QT 300 - Lydmaskering for områder under 3.345 kvm

Qt® 300 er ideell for et flersonet område opptil 3,345 kvm. Den kontrolleres lett fra et frontpanel eller en PC eller Mac eller et nettbrett som bruker vårt intuitive QT kontrollprogram. Les mer hos leverandøren.

Se Video fra leverandøren

QT 600 - Lydmaskering for områder under 6,689 kvm.

Qt® 600 er ideell for store flersonete områder opptil 6,689 kvm. Den kontrolleres lett fra en PC eller Mac eller et nettbrett som bruker vårt intuitive QT kontrollprogram. Les mer hos leverandøren.

 

QT Møteromsutgave - Lydmaskering for møte og konferanserom

Qt® Konferanseromsystem er designet spesielt for koneranserom, møterom og styrerom. Denne alt-i-ett løsningen inkluderer en kontrollmudul, skilt for merking av privat område, og lydspredere. Ideell for lydmaskering av små områder. Les mer hos leverandøren.

Se Video fra leverandøren

Rom kontroll - bryter for å kontrollere styrken på lydmaskeringen

QT Rom Kontroll er designet for å virke sammen med ethvert QT lydmaskeringssystem. QT Rom Kontroll gir mulighet til å justere styrken på lydmaskeringen for et individuelt rom eller område. Passer i de fleste elektriske bokser montert i veggen. Les mer hos leverandøren.

Se Video fra leverandøren

Kontrollsenter - en kontrollpanel app for kontroll av lydmaskering i forskjellige områder

Qt Kontrollsenter gir kundene mulighet til å kontrollere lydmasking i spesifikke områder tilknyttet et nettverk fra en enkelt brukervennlig program app. Les mer hos leverandøren.

Se Video fra leverandøren

QT Lydspredere - små høyttalere som sprer maskeringslyd

Qt® Lydspredere er ryggraden i QT lydmaskingssystem. Disse lydsprederne har 3.17 cm store drivere og er mindre enn ett kaffekrus. Lydsprederene leverer fire separate lydkanaler, noe som gir en enhetlig og diskret lydmaskering. Les mer hos leverandøren og se video der.

QT Monteringsmuligheter - monteres i tak eller på vegg

QTPRO lydmaskeringsystem tilbyr forskjellige monteringsløsninger for lydsprederne, som kan moteres i alle slags tak og vegger, enten bygningen er ny eller gammel. Les mer hos leverandøren og se video der.

Sonet QT - lydmaskering for personlig område

Sonet Qt® er ideell for å redusere lyd-distraksjoner i en persons private område. Sonet QT er basert på samme lydmaskeringsteknologi som finnes i våre mer robuste systemer, noe som gir brukeren fleksibilitet og beskyttelse hvor og når brukeren ønsker det. Les mer hos leverandøren.